overzicht
15 dec 2019

dubbelconcert: Linde Nijland/Kirsti McGeeZondag 15 december om 15:00 uur: Linde Nijland & Kirsty McGee (GB)

Een heel bijzonder dubbelconcert. van de Britse singer songwriter Kirsty McGee en de bekende noordelijke folkmuzikanten Linde Nijland en Bert Ridderbos. Ze bundelen hun krachten in een uniek liedjesprogramma op het grensvlak van folk, Americana en jazz..
Linde Nijland en Bert Ridderbos treden sinds 2003 intensief samen op en speelden al eerder in 't Waarhuis. Linde heeft een kristalheldere stem waarmee ze het publiek raakt. Ze zong eerder in het folkduo Ygdrassil en kreeg internationaal bekendheid met haar programma rond de Engelse zangeres Sandy Denny. Bert speelde vroeger in Törf en maakte met Linde o.a. een avontuurlijke reis over land naar Bhutan.
De gerenommeerde zangeres Kirsty McGee maakte vele albums. Haar krachtige, maar ook gevoelige stem is heel geschikt voor haar repertoire dat zich op het grensvlak van de Americana, jazz en folk bevindt. Haar nummers werden onder meer gebruikt in een film van de bekende producer Danny Boyle en in Nederland werd een lied van haar gecoverd door Leoni Jansen.
Al in 2006 trad Kirsty met Bert en Linde op tijdens een Engelse tour en sindsdien werkten ze vaker samen. Naast hun eigen nummers zullen de artiesten ook samen spelen, waarbij de stemmen van beide zangeressen prachtig kleuren en Bert het geheel kundig aanvult op diverse instrumenten, zoals gitaren, banjo, cittern en accordeon. Het belooft een prachtige middag te worden.
lindenijland.nl
kirstymcgee.com

 

 

Kijk in de Agenda voor meer...