overzicht
1 mrt 2020

Trio LichtentalerTrio Lichtentaler met "Hommage aan Brahms"


Sergei Bolotny studeerde viool in Kiev en viool en kamermuziek in Wenen bij onder anderen Johannes Meissl. Hij volgde masterclasses bij Vladimir Spivakov, Erich Grünberg en Josef Suk en het Altenbergtrio. Hij bereikte de halve finale van het Paganini-concours in Italië en won vele prijzen, waaronder de tweede prijs bij het Janáček-concours in Oostenrijk. Hij speelde bij de Wiener Volksoper, de Wiener Philharmoniker en de Wiener Staatsoper. Sinds 2010 is hij plaatsvervangend tweede concertmeester bij het NNO. Daarnaast geeft hij concerten in binnen- en buitenland.
In 2014 nam hij in Wenen een CD op met alle Capricci van Paganini.


Eric Aikema studeerde in Groningen bij Hans Dullaert en Frank Brouns en behaalde daar zijn diploma uitvoerend musicus. Vanaf 1996 remplaceerde hij bij onder meer het NNO, Radio Kamer Orkest, Radio Filharmonisch Orkest, Gelders Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamer Orkest. In 2007 werd hij als derde en plaatsvervangend eerste hoornist verbonden aan het NNO. Hij speelt in verschillende ensembles en maakte hiermee tournees naar Zuid-Afrika en Frankrijk. Hij werkte mee aan cd-, televisie- en radio-opnames in opdracht van Stichting Muziekcentrum van de Omroep.


Keiko Sakuma werd in Tokio geboren en begon met haar pianostudies al op jonge leeftijd op de Junior High School en de High School of Music in Japan. Daar won zij in 2004 de eerste prijs bij een nationaal ensembleconcours. Vervolgens ging zij naar Europa. Na haar eerste eindexamen piano in 2008 aan het Mozarteum in Salzburg studeerde zij verder aan de Universiteit in Wenen bij Prof. Avedis Kouyoumdjian, waar ze in 2009 het examen voor pianokamermuziek haalde.
Keiko Sakuma treed regelmatig op als soliste, begeleidster en in ensembles met verschillende partners in Oostenrijk, Duitsland, Italië, Slovenië, Bulgarije, Japan, USA en sinds 2012 ook in Nederland. Ook was zij begeleidster bij het Musikseminar in Wenen.
Samen met Sergei Bolotny vormt zij een veelgevraagd ensemble.

entree: € 17,50 incl. koffie/thee/lekkers

 

 

Kijk in de Agenda voor meer...